UWV Trajecten

UWV Trajecten

Als je recht hebt op een Wajong-, WIA- of WAO-uitkering, dan zijn er aantal begeleidingstrajecten voor jou om een leuke (nieuwe) baan te vinden. Wij vragen deze samen met jou aan bij het UWV en we zullen je tijdens dit traject begeleiden en ondersteunen.

 1. Traject Werkfit maken
  Tijdens dit traject ontdek je welke banen er bij jou passen, zoeken we samen uit wat jouw sterke punten zijn en kijken we hoe we je minder sterke punten kunnen verbeteren zodat je er helemaal klaar voor bent om te gaan solliciteren. Natuurlijk is zo’n traject per persoon wel verschillend, want de een weet al precies wat hij voor baan wil en de ander heeft al veel gewerkt bijvoorbeeld. Waar het om gaat is dat jij aan het einde van het traject weet wat je wilt en kunt en hoe je dat voor elkaar kan krijgen. Regelmatig maken wij in een werkfit traject mee, dat de kandidaat ook al echt een baan heeft als het traject wordt afgesloten.
 2. Traject Naar Werk
  Als je (al) werkfit bent, maar je hebt nog geen baan gevonden, dan is er vaak een Naar Werk traject mogelijk. Tijdens zo’n traject helpen wij je bij het zoeken naar een leuke baan en bij de sollicitatie. Je leert bijvoorbeeld hoe je dingen aan kunt pakken en hoe je een sollicitatiegesprek kunt voeren. Ook hier verloopt een traject bij iedere kandidaat weer anders, maar we gaan altijd samen voor de baan.
 3. Begeleidingstrajecten bij studie
  Wil je een studie volgen of ben je al bezig, maar heb je hulp nodig om bijvoorbeeld beter te leren plannen of huiswerk te maken? Of zijn er andere drempels waardoor het niet zo gelukt met de studie? Wij kunnen je helpen.
 4. Bevordering maatschappelijke participatie
  Ben je nooit of heel lang niet actief geweest op de arbeidsmarkt en wil je weer een stap in die richting maken? Meld je dan bij ons aan.

Als je meer wilt weten over deze trajecten, bel ons of stuur een e-mail. Je kunt het ook navragen bij jouw arbeidsdeskundige van het UWV.