UWV Trajecten

UWV trajecten en recht op een jobcoach

Als je een Wajong-, WIA- of WAO-uitkering hebt, dan heb je vaak vanuit het UWV recht op een jobcoach. Ook zijn er een aantal begeleidingstrajecten voor jou, bijvoorbeeld het leerwerktraject vanuit het UWV om een leuke (nieuwe) baan te vinden. Wij vragen deze trajecten samen met jou aan bij het UWV en onze jobcoach van Baantraject in Utrecht begeleidt en ondersteunt je tijdens dit traject door middel van loopbaanadvies.

Welke trajecten zijn er als het UWV jou een jobcoach toewijst?

Wij zijn een erkend loopbaanadviseur. Wijst het UWV je een jobcoach toe, dan krijg je ook loopbaanadvies bij een van de onderstaande trajecten:

  1. Traject werkfit maken

Tijdens dit traject ontdek je welke banen er bij jou passen door samen met ons uit te zoeken wat jouw sterke en minder sterke punten zijn. De minder sterke punten willen we verbeteren, zodat je helemaal klaar bent om te gaan solliciteren. Natuurlijk is zo’n traject per persoon wel verschillend, want de een weet al precies wat hij voor baan wil en de ander nog niet. Het gaat erom dat jij aan het einde van dit traject weet wat je wilt en hoe je dat voor elkaar gaat krijgen. Misschien past het UWV leerwerktraject wel bij jou zodat je ervaring opdoet door te studeren en te werken. De jobcoach waar je vanuit het UWV recht op hebt, ondersteunt je ook door het geven van loopbaanadvies. Regelmatig maken wij mee dat de kandidaat in een werkfit traject ook al echt een baan heeft als het traject wordt afgesloten.

  1. Traject Naar Werk

Als je (al) werkfit ben, maar nog geen baan hebt gevonden, dan is er vaak een traject naar werk mogelijk. Tijdens dit traject helpt onze werkcoach je bij het zoeken naar een leuke baan en bij de sollicitatie. Je leert bijvoorbeeld hoe je dingen aan gaat pakken en hoe je een sollicitatiegesprek voert door middel van een sollicitatietraining. Ook hier verloopt een traject bij iedere kandidaat weer anders en heb je ook de mogelijkheid om te kiezen voor een UWV leerwerktraject met loopbaanadvies door een jobcoach.

  1. Begeleidingstrajecten bij je studie

Wil je een studie volgen of ben je al bezig, maar heb je hulp nodig om bijvoorbeeld beter te leren plannen of huiswerk te maken? Onze jobcoach, waar jij vanuit het UWV recht op hebt, heeft al jarenlang ervaring met het geven van loopadvies. Zo worden ook belemmeringen bij je studie weggenomen. Wij nemen graag jouw zorgen uit handen.

  1. Bevordering van de maatschappelijke participatie

Ben je nooit of heel lang niet actief geweest op de arbeidsmarkt en wil je weer een stap in die richting maken? Vanuit het UWV is het mogelijk om een leerwerktraject in combinatie met loopbaanadvies aan te vragen waar je ondersteunt wordt door een jobcoach. Hierdoor ga jij studeren en werken tegelijk.

Neem contact met ons op als je meer wilt weten over deze trajecten

Als je meer wilt weten over deze begeleidingstrajecten, aarzel dan niet om informatie te vragen aan onze medewerkers. Samen met het UWV willen we dat jij weer lekker aan de slag gaat samen met onze jobcoach door middel van een leerwerktraject en loopbaanadvies. Neem contact met ons op om je aan te melden voor een traject of bel naar 030-8509561.