Leer Werk traject ICT


Ben jij altijd handig geweest in nieuwe dingen leren? Word je niet snel duizelig van programmeertaal en ben je oplossingsgericht?  Wil jij graag werken in de ICT, maar heb je nog geen ervaring? Of heb je het nooit eerder aangedurfd om de stap te zetten? 

Grijp dan nú je kans en lees snel hoe jij meteen een baan hebt én het vak leert!

In 2020 gaan wij weer van start met een nieuw traineeship ‘Jij In De ICT!’ waarin wij je opleiden tot het ICT-talent van de toekomst.
Je hoeft nu nog niks te kunnen, dat leer je met de opleiding en het merendeel van de week werk je in de regio Utrecht bij een ICT-bedrijf (regelen wij voor je).
Voordat je start wordt er wel gekeken naar je persoonlijkheid en je capaciteit en die twee dingen samen bepalen of jij bij de studie en de daaraan verbonden bedrijven past. 


Dus, wil jij je omscholen naar een mooie functie binnen de ICT met veel ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden? Iedereen die graag wil leren is welkom! Het is wel handig dat je een béétje een technische knobbel hebt en daarnaast is het ook belangrijk dat je klantgericht en luisterend bent.

ICT is het vakgebied van computers, informatiesystemen en telecommunicatie.
Tijdens je traineeship ga je bijvoorbeeld aan de slag als programmeur, webdeveloper, security specialist of softwaretester.
Om maar wat te noemen: als Software Developer ontwikkel, implementeer, test en verbeter je software door een code te schrijven of aan te passen die computers kunnen lezen. Als Front-end Developer ontwikkel je de voorkant van een website (het gedeelte wat zichtbaar is voor de gebruiker). Je bent dan de spil tussen de creativiteit van de designer en de techniek van de backend developer. En als Back-end developer ben je de programmeur die ‘onder de motorkap werkt’. Je houdt je dan bezig met de software die voor een gebruiker minder zichtbaar is. Of misschien ben je wel veel meer een Support medewerker en verhelp je storingen en los je problemen op, van een printerstoring tot een complexe serverstoring of een mislukte back-up. Of …

Kortom: afhankelijk van jouw interesses en talenten zijn de mogelijkheden in de ICT veelzijdig. Er zijn een hoop banen die zich richten op het ontwikkelen, beheren en onderhouden van systemen. Maar er zijn ook collega’s nodig die slimme oplossingen bedenken, bijvoorbeeld om cloudopslag beter te benutten. 

Dus, ben je leergierig, handig, nauwkeurig en pak jij de dingen op? Meld je dan aan bij ons programma. Bel naar Baantraject, 030-8509561 en dan kijken we samen met jou hoe we verder kunnen! Een mailtje sturen kan ook, info@baantraject.nl 

Deze leerbaan met baangarantie is in het bijzonder geschikt voor werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Wanneer kom ik aanmerking voor deze leerbaan?

Je komt in aanmerking voor een leerbaan in 1 van de volgende situaties:– Je hebt altijd in 1 bepaald beroep gewerkt.


– Je kunt jouw oude vak niet meer uitoefenen, bijvoorbeeld omdat het beroep lichamelijk te zwaar is.


– Of je wil een nieuwe keuze maken voor een nieuw beroep


– Je hebt een Ziektewet, WIA-, WAZ-, Wajong of WAO-uitkering of een uitkering van de gemeente als zij meewerken aan het traject.  

– Je hebt geen diploma’s of een algemene of verouderde opleiding.  


– Natuurlijk ben je volledig beschikbaar en gemotiveerd. 


– Als je ervaring hebt met een technisch beroep of je kunt al programmeren is dat een pré.

Print Friendly, PDF & Email